Om oss

 

Vi er Vippa: en ærlig og inkluderende mathall som ligger ytterst på Vippetangen i Oslofjorden.

Hallen ble tidligere brukt til å lagre matvarer fra hele verden. Nå har vi ni boder! Her tilbyr vi bærekraftig og mangfoldig mat og drikke til Oslos voksende matlandskap. Siden vi åpnet i april 2017, har målet vårt vært å skape et etisk og flerkulturelt miljø både for dem som driver matbodene, og for gjestene som besøker oss. 

Visjonen vår har vært å skape et rom hvor bønder, fiskere og øvrige produsenter, uerfarne og erfarne kokker, og folk både fra Oslo og resten av verden kan møtes og dele ideer og tanker om hvordan vi sammen kan skape en bedre og sunnere planet. 

Vi har en praktisk tilnærming, og tilbyr en trinnvis introduksjon til matindustrien for dem vi samarbeider med. Dette inkluderer opplæring i alt fra kompostering og resirkulering til anskaffelse av etisk og miljøvennlig produserte råvarer, og ikke minst: Hvordan man gjør råvarene om til deilig mat! Hos oss jobber erfarne kokker sammen med mennesker som er ferske i matbransjen, og vi hjelper til med å lose partnerne våre gjennom byråkratiske prosesser som kan virke tunge og uforståelige. Slik har vi klart å gjøre Vippa til en helhetlig akselerator for gründervirksomheter.

Vi strever etter å alltid bruke råvarer som er etisk og miljømessig produsert, og det er viktig at vi kjenner menneskene bak. Hovelsrud, Ramme og tidligere nevnte Bergsmyrene, er noen av gårdene vi er stolte av å samarbeide med. Vi mener at mat er en fin måte å bringe mennesker sammen, og vi jobber aktivt for å skape et mangfoldig og spennende sted.

Velkommen til Vippa, nyt maten, folka og den friske sjøbrisen!

 
We’ve come a long way since opening….

Før åpning.

 
Vippa fasade.JPG
 

Historien

Det hele begynte i Trondheim i 2015 da Heidi Bjerkan møtte Kaja Skovborg-Hansen. NTNU Entreprenørskap-student Kaja tok kontakt med kokken Heidi, for å se på muligheten å gjøre insekter tilgjengelig som mat i Skandinavia. Heidi svarte ydmykt at her har vi kanskje nok proteiner å velge i, men de forsto fort at de likevel ville jobbe sammen. Heidi, som Michelin-kokk på Credo Restaurant og tidligere kjøkkensjef på Slottet, ville utvide restaurantporteføljen til Oslo og skjønte at Kaja, i en alder av 24, kunne realisere prosjektet. Da de besøkte lageret på Vippetangen, forelsket de seg begge i lokalet, ankret opp - og åpnet Vippa.

En forlengelse av Credoet…

Vippa deler samme tilnærming til det helhetlige perspektivet som ligger til grunn for Heidi Bjerkans kompromissløse jobb for bærekraftig restaurantdrift. Siden Credo Restaurant åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, har Heidi drevet restauranten med en dedikasjon som ligger i selve navnet: et credo, en troserkjennelse. I mattriangelet på Lilleby; Credo, Jossa mat og drikke og ramenrestaurant Edoramen, er Vippa en viktig halvsøster som forlenger erkjennelsen å jobbe for en grønnere verden til Oslo.

 
 

Team Vippa

 

Lily Katinka Ommedal Matic
Daglig leder

Email

Simen Ilstad
Barsjef

Email

Sivert Avaldi
Barista

Email

Paula Lind
Bookingansvarlig

Email

 
 
pink.png
 

Følg oss på Instagram @vippaoslo