Matbodene

 

Matbodene prøver alltid å holde utvalget relevant og interessant, så vær oppmerksom på at enkelte menyforandringer kan skje basert på sesong.

Vi er alltid åpne for nye matboder. Hvis du er interessert i å åpne noe eget på Vippa, kontakt oss på drift@vippa.no og fortell litt om konseptet ditt!

 
 
An image of food from Aleppo Bahebek

Aleppo Bahebek

Betyr “Aleppo, jeg elsker deg” på arabisk og er en hyllest til matkulturen, den engang vakre byen, og menneskene som kommer derifra. Her serveres autentisk syrisk gatemat laget av kokker fra Midtøstens kulinariske hovedstad. I tett samarbeid med flere lokale gårder er maten økologisk: kyllingen kommer fra Hovelsrud gård, og grønnsakene er fra Bergsmyrene, Ruud og Ramme gård. Aleppo Bahebek ble startet av Mestringsguiden, en organisasjon som har som mål å hjelpe flyktninger til å bli selvstendige igjen. I fjor tok Zaghmout, som har vært en del av matboden i flere år, over driften under selskapet Alsafsaf AS. 

Meny: Shawarma sandwich, baba ganoush, taboleh, falafel og mange andre syriske spesialiteter. Flere vegetariske og glutenfrie alternativer.

lightpurple.png
 

Den fete burmeser

Den Fete Burmeser oppstod etter et ønske om å gjenskape de gode matminnene fra barndommen til Su og Suye i Myanmar. Det burmesiske kjøkkenet kan best beskrives som en spesiell miks av velkjente asiatiske kjøkken som thai, kinesisk og indisk. De bruker enkle, men velsmakende ingredienser som gjør at burmesisk mat likevel blir noe helt eget.

Meny: Samosa med krydret potet og løk, wontons fylt med svinekjøtt, palathas & shan ka swe (smakfulle risnudler)

 
yellow.png
 

Marrakech

Marokko ligger ved kysten av både Middelhavet og Atlanterhavet, og grenser til Sahara. Det bidrar til at det marokkanske kjøkkenet er like rikt som det er deilig. På Abdels kjøkken kan du finne kjøtt og vegetarretter som garantert vil gjøre deg fornøyd!

Meny: Tagine, couscous og marokkansk tapas. Flere vegetariske og glutenfrie alternativer.

 
pink.png
 

Kinakål

Kinakål.no har siden 2014 drevet med autentisk kinesisk mat og formidling av kinesisk matkultur. Her serveres nudler som lages for hånd i boden hver eneste dag. Håkon og hans kinesiske kone, Chen Qian, er stolte av å bringe en av Kinas viktigste og mest grunnleggende staples til Oslo.

Meny: Nudler er som poteten og kan varieres i det uendelige. På menyen vil du finne både standard kinesiske nudelretter og mer eksperimentelle egenkreasjoner, og den vil også variere med årstidene: Sichuan soyasausnudler, kalde sesamnudler, nudler woket med salt ande-egg og grønnsaker, nudler som Chen Qians bestemor lager, BiangBiang nudler, ZhaJiang nudler, nudler med fermentert kålrabi og posjert egg.

 
green.png
 

Tita Linda

Tita Linda startet som en matsykkel som serverte Filippinske vårruller i Oslos gater og parker. Det som egentlig skulle være en "side gig" på sommeren viste seg å bli et lidenskapsprosjekt. Deres mål er å introdusere norske, så vel som andre ganer til det Filippinske kjøkkenet, samtidig som vi skal være et sted hvor Filippinere kan komme og nyte deilige klassiske retter av god kvalitet.
Gjestfrihet spiller en stor rolle i Filippinsk kultur, og hos Tita Linda vil du få en følelse av at du er ivaretatt og føler deg hjemme.

Mabuhay/velkommen

Meny: Chicken tocino, Pork belly sisig, Eggplant bistek tagalog, Filippinske vårruller: storfe, kylling, vegetar

 
pink.png
 

Athena’s House

Athena’s house ble startet av Alda og familien hennes fra Hellas. De kombinerer den rike greske matkulturen med den franske tradisjonscrepen; en smakfull crepe laget med masse kjærlighet.

Meny: Kylling souvlaki, Svin souvlaki, Halloumi wrap, Gresk Crepe, søt crepe med sitron og sukker.

 
green.png
 

Waaj

Waaj Taqueira tilbyr meso-amerikansk mat med nordiske råvarer inspirert av Guatemala. "Waaj" er det urgamle maya-yucatecan ordet for mais, som er den viktigste ingrediensen for denne boden som drives av Stephan, Vera og Jonas. Forvent deg en autentisk opplevelse som nettopp feirer essensen av mais: den kulinariske arven til Guatemala og Mesoamerika. ⁠

Meny: Taco al Pastor, Taco de Frijol, fresh corn tortilla, slow-cooked re-fried beans, Costa de queso, Gringa Al Pastor, Bastard nachos with re-fried beans, Salsas og mye mer.

lightpurple.png
 

Interessert i å åpne din egen matbod?

kontakt oss på drift@vippa.no og fortell oss om konseptet ditt!